Hartrevalidatie

Hartrevalidatie

Hartrevalidatie Fysiotherapie Mill 

Jaren geleden gaf ik les bij Hart in actie. Ik ben me weer gaan bijscholen en mag nu ook weer met deze doelgroep werken. 

Patiënten die een hartrevalidatieprogramma volgen hebben 50% minder kans op een herhaling van het hartprobleem en 35% minder kans om in de jaren erna te overlijden. Onder andere omdat hartrevalidatie bijdraagt aan een beter cholesterolgehalte en een betere bloeddruk. 

Het kan zijn dat u recent een hartinfarct gehad heeft of een hartoperatie heeft ondergaan. Misschien bent u al langere tijd hartpatiënt? Lukt het u niet om zelfstandig verder te komen? Of misschien krijgt u het advies om contact op te nemen met een gespecialiseerde fysiotherapeut. 

We merken dat verschillende patiënten niet mee kunnen bij de hartrevalidatie in het ziekenhuis en/of op zoek zijn naar een revalidatieprogramma op een ander niveau of ritme. Tijdens de hartrevalidatie werken we samen aan uw herstel en leert u omgaan met uw onzekerheden en grenzen. Dit d.m.v. een trainingsprogramma waarbij de conditie, beweeglijkheid en spierkracht centraal staan. U leert opnieuw uw grenzen kennen. Waarschijnlijk leert u ook ze te verleggen op het niveau die precies bij u past. 

Ik ben ook aangesloten bij Chronisch ZorgNet. 

Voor meer informatie kunt u bellen naar Katinka Dijsselbloem

 

 

Katinka Dijsselbloem