Categories fysiotherapie

Valpreventie

Valpreventietraining informatie en aanmelding:
Valt u wel eens of bent u bang om te vallen? Dan is het programma “Valpreventietraining” mogelijk iets voor u. Ook in 2023 is er weer een traject valpreventietraining in Mill. Bij aanvang is er een intake en op het einde zal de voortgang getoetst worden. Het programma is verdeeld over 10 weken. De training zal worden verzorgd door 2 gespecialiseerde fysiotherapeuten van Fysiotherapie Mill in “De Wester”. Er wordt gestart met 2 groepen die zowel op dinsdag als op vrijdag zullen trainen. De eerste groep start om 14.00 uur en de tweede om 15.00 uur. Het is belangrijk dat u aan een aantal voorwaarden voldoet voordat u aan de training kunt deelnemen. Zo is het niet mogelijk om deel te nemen wanneer u helemaal niet in staat bent om te lopen zonder rollator. Ook moet het mogelijk zijn om op u knieën op een dikke mat te oefenen. Bij twijfel kunt u contact opnemen met onze fysiotherapeuten Bryan Gijsbers of Nienke Peters. Wanneer u niet in aanmerking komt voor de groepstraining is het misschien mogelijk individueel begeleiding te krijgen. Kosten worden zoveel mogelijk eerst vanuit de basis verzekering vergoed. Verschillende verzekeraars hebben een aparte vergoeding voor valpreventie in hun basis verzekering. Wanneer de verzekering de kosten niet dekt zal er een eigen bijdrage gevraagd worden. Voor de intake en eindmeting zullen 2 fysiotherapie behandelingen gerekend worden. Aanmelden vóór 17-1-2023.
Voor verdere vragen of aanmelden kunt u zich melden bij Fysiotherapie Mill
Categories fysiotherapie

Post-partum consult Fysiotherapie Mill

Nieuw! Het post-partum consult!

Zwangerschap en bevallen vormen risico’s voor het ontwikkelen van klachten van bekken en bekkenbodem. Na de bevalling heeft het lichaam tijd nodig om weer te herstellen. Wil je weten hoe het met je lichaam gesteld is en wat je wel en nog niet kunt doen t.a.v. sporten en werken? Maak dan een afspraak voor het post-partum consult bij Christel.

 

 

   

Categories fysiotherapie

Oefeningen voor thuis

Nu de social distancing verlengd is tot eind april en we dus minder kunnen bewegen hebben we 3 filmpjes gemaakt om u te helpen actief te blijven in deze moeilijke periode. Het zijn oefeningen die u thuis kunt doen. Voor het tweede filmpje heeft u eventueel een stoel nodig en voor het derde filmpje een matje of een grote handdoek.

Door op de link te klikken opent het filmpje op Youtube.

Wij wensen u veel plezier en succes met de oefeningen.

Team Fysiotherapie Mill

De link voor de introductie van de online training:
De link voor de eerste training:
De link voor de tweede trainingsvideo:

 

Categories fysiotherapie

Valpreventie

Valpreventietraining informatie en aanmelding:
Valt u wel eens of bent u bang om te vallen? Dan is het programma “Valpreventietraining” mogelijk iets voor u. Ook in 2020 is er weer een traject valpreventietraining in Mill. Dit betekent dat er een programma gevolgd kan worden van 10 trainingen. De helft van het programma zal bestaan uit balanstraining en de andere helft is valtraining. Bij aanvang is er intake en op het einde zal de voortgang getoetst worden. Het volledige programma is verdeeld over 7 weken. Week 1 is de intake, dan 5 trainingsweken en in week 7 volgt de eindmeting en evaluatie. De training zal worden verzorgd door een gespecialiseerde fysiotherapeut van Fysiotherapie Mill. Locatie is “De Wester”. Er wordt gestart met 2 groepen die zowel op maandag als op donderdag zullen trainen. De eerste groep start om 14.00 uur en de tweede om 15.00 uur. Het is belangrijk dat u aan een aantal voorwaarden voldoet voordat u aan de training kunt deelnemen. Zo is het niet mogelijk om deel te nemen wanneer u helemaal niet in staat bent om te lopen zonder rollator. Ook moet het mogelijk zijn om op u knieën op een dikke mat te oefenen. Bij twijfel kunt u contact opnemen met onze fysiotherapeut Daisy Janssen. Wanneer u niet in aanmerking komt voor de groepstraining is het misschien mogelijk individueel begeleiding te krijgen. Kosten worden zoveel mogelijk eerst vanuit de aanvullende verzekering vergoed. Verschillende verzekeraars hebben een aparte vergoeding voor valpreventie in hun aanvullende verzekering. Wanneer de verzekering de kosten niet dekt zal er een eigen bijdrage gevraagd worden. Voor de intake en eindmeting zullen 2 fysiotherapie behandelingen gerekend worden.
Voor verdere vragen of aanmelden kunt u zich melden bij Fysiotherapie Mill
Categories fysiotherapie

Nieuwe kinderfysiotherapeute bij Fysiotherapie Mill

Per april 2019 is Isabel Hengst werkzaam als kinderfysiotherapeute i.o. bij Fysiotherapie Mill.Ze is in juni 2017 afgestuurd als algemeen fysiotherapeute en direct daarna gestart met de opleiding Master kinderfysiotherapie. De puurheid en fantasiewereld van een kind geven haar energie en dat maakt voor haar het werken met kinderen zo leuk. Binnen dit werk probeert ze dichtbij zichzelf te blijven en vind ze het belangrijk dat het kind de ruimte krijgt om zichzelf te zijn. Samen zoeken ze naar een passende therapie.

Categories fysiotherapie

Edwin van der Locht neemt Fysiotherapie Mill over van Marcel Peters

“Vertrouwde zorg dient te blijven bestaan in Mill”

25 jaar geleden nam Marcel Peters de fysiotherapiepraktijk over van Jos Althuijzen. Fysiotherapie Mill is onder de hand van Marcel uitgegroeid tot een gerenommeerde 5 sterren praktijk met 8 gespecialiseerde  fysiotherapeuten. Door de goede onderlinge samenwerking komen mensen vanzelf bij de therapeut terecht die ze het beste kan helpen.  Daarnaast heeft de praktijk een brugfunctie tussen het reguliere en het alternatieve middels acupunctuur .

In een kwart eeuw is er best veel veranderd in de zorg en met name de fysiotherapie. Wat niet veranderd is, is de laagdrempeligheid en zorg voor de mensen, er staat voor iedereen een kopje koffie of thee klaar in het “Medisch centrum West”  (de oude huishoudschool), tegenover de brede school.

In 2002 kwam Edwin van der Locht in de praktijk werken. Na 16 jaar is hij een bekende verschijning voor veel mensen uit Mill en omgeving.  Naast zijn bekwaamheid bij het begeleiden van mensen in de preventieve trainingsgroepen en individueel, voor herstel en revalidatie na blessures of claudicatieklachten (vaatklachten) heeft hij zich de laatste jaren ook gericht op de kwaliteitszorg  en een belangrijke rol gespeeld bij het verkrijgen van de 5 sterren status van de praktijk.

Vanaf 2015 heeft Marcel zich noodgedwongen meer gericht op de andere kant van de balie. Door zijn hartklachten  heeft hij aan den lijve ondervonden hoe het is om patiënt te zijn. Een pittig proces wat hem ook veel opgeleverd heeft. Een van de conclusies die hij getrokken heeft is om het praktijkhouderschap los te laten om zich volledig te kunnen richten op het begeleiden en behandelen van mensen. Hij gaat dit vooralsnog met acupunctuur en psychosomatische fysiotherapie doen op dezelfde locatie als voorheen, dus praktisch gezien verandert er voor de mensen niet veel, men kan hem gewoon bereiken via het praktijknummer.

Voor Edwin en Marcel was dit een belangrijk  stuk zorg, de fijne onderlinge samenwerking tussen hen maakt dat alle betrokkenen kunnen wennen aan een geleidelijke overgang, die op 1 januari 2019 officieel is gemaakt. Een mooi moment om iets moois af te sluiten en iets mooiers te beginnen.

Wij, Edwin, Marcel en het team Fysiotherapie Mill wensen iedereen dan ook  een gelukkig en gezond jaar toe. Mocht het hier of daar wat haperen aan uw gezondheid dan kunt u op uw vertrouwde adres terecht: Langenboomseweg 2b telefoonnummer: 0485-451107 of kijk op www.fysiotherapiemill.nl of www.acupunctuurmill.nl