“Vertrouwde zorg dient te blijven bestaan in Mill”

25 jaar geleden nam Marcel Peters de fysiotherapiepraktijk over van Jos Althuijzen. Fysiotherapie Mill is onder de hand van Marcel uitgegroeid tot een gerenommeerde 5 sterren praktijk met 8 gespecialiseerde  fysiotherapeuten. Door de goede onderlinge samenwerking komen mensen vanzelf bij de therapeut terecht die ze het beste kan helpen.  Daarnaast heeft de praktijk een brugfunctie tussen het reguliere en het alternatieve middels acupunctuur .

In een kwart eeuw is er best veel veranderd in de zorg en met name de fysiotherapie. Wat niet veranderd is, is de laagdrempeligheid en zorg voor de mensen, er staat voor iedereen een kopje koffie of thee klaar in het “Medisch centrum West”  (de oude huishoudschool), tegenover de brede school.

In 2002 kwam Edwin van der Locht in de praktijk werken. Na 16 jaar is hij een bekende verschijning voor veel mensen uit Mill en omgeving.  Naast zijn bekwaamheid bij het begeleiden van mensen in de preventieve trainingsgroepen en individueel, voor herstel en revalidatie na blessures of claudicatieklachten (vaatklachten) heeft hij zich de laatste jaren ook gericht op de kwaliteitszorg  en een belangrijke rol gespeeld bij het verkrijgen van de 5 sterren status van de praktijk.

Vanaf 2015 heeft Marcel zich noodgedwongen meer gericht op de andere kant van de balie. Door zijn hartklachten  heeft hij aan den lijve ondervonden hoe het is om patiënt te zijn. Een pittig proces wat hem ook veel opgeleverd heeft. Een van de conclusies die hij getrokken heeft is om het praktijkhouderschap los te laten om zich volledig te kunnen richten op het begeleiden en behandelen van mensen. Hij gaat dit vooralsnog met acupunctuur en psychosomatische fysiotherapie doen op dezelfde locatie als voorheen, dus praktisch gezien verandert er voor de mensen niet veel, men kan hem gewoon bereiken via het praktijknummer.

Voor Edwin en Marcel was dit een belangrijk  stuk zorg, de fijne onderlinge samenwerking tussen hen maakt dat alle betrokkenen kunnen wennen aan een geleidelijke overgang, die op 1 januari 2019 officieel is gemaakt. Een mooi moment om iets moois af te sluiten en iets mooiers te beginnen.

Wij, Edwin, Marcel en het team Fysiotherapie Mill wensen iedereen dan ook  een gelukkig en gezond jaar toe. Mocht het hier of daar wat haperen aan uw gezondheid dan kunt u op uw vertrouwde adres terecht: Langenboomseweg 2b telefoonnummer: 0485-451107 of kijk op www.fysiotherapiemill.nl of www.acupunctuurmill.nl